World Games 2017 i Polen


For første gang nogensinde var Danmark repræsenteret ved World Games (WG) i karate. Det var en stor ære at blive indbudt til dette kæmpe arrangement. På forhånd var det sparsomt med oplysninger og erfaringer omkring arrangementet, vi vidste blot, at det kun var de allerbedste, der var udtaget fra hele verden. Der var kun 8 udøvere i hver kategori. WG ligger normalt placeret udenfor den normale sæson, så det krævede ekstra planlægning i forhold til formtop og træning. Det har været fantastisk at opleve, at flere udøvere fra landsholdet har været villige til at deltage i den forberedende træning, selvom de har været ude for sæson og været på ferie. Det har været en stor hjælp!

Vi har været super privilegeret og fået frie hænder til at bruge vores vanlige setup i forhold til selve stævnet. Det har været en kæmpe hjælp, at landstræneren, Allan Busk ligeledes har valgt at investere ekstra tid i at komme og deltage ved selve stævnet og byde ind med faglig sparring, analyser, gode råd og sikker opbakning i forbindelse med dette store arrangement.

En forlænget sæson tager lidt på fysikken, og derfor har det været til en stor hjælpe at vores gode ven og fysioterapeut, Anis har hjulpet med, at fysikken kunne holde hele vejen igennem. Det har været en super optakt og alle forudsætninger for en god præstation var til stede.

Stævnet foregik således, at deltagerne i hver kategori blev opdelt i to puljer, hvorefter man kæmpede alle mod alle. Katrine møder Japan i første kamp, og det blev en forsigtig kamp, som endte 0-1 til Japan. Herefter møder hun Schweiz, hvor der virkelig bliver lukket op. Det bliver en hård kamp fra begge sider, men Katrine vinder 3-1. I tredje kamp er det Montenegro i en intensiv kamp, som ender 2-2, men fordi Katrine har senshu, vinder hun kampen. Da Katrine bliver ranket som nr. 2 i puljen, skal hun møde puljevinderen fra den anden pulje i semifinalen, som viser sig at være en gammel kending fra VM-finalen. Det var en længe ventet kamp, og vi (Katrine og Bo) havde lagt en klar plan, men i selve udførelsen mangler der stadig lidt, som gør, at Østrig altså vinder kampen. Derfor ender Katrine i en bronzekamp mod Japaneren fra første kamp. Hun var en hård nød at knække og selv efter justeringer fra første kamp, lykkedes det stadig ikke helt at få ram på hende, og japaneren tager bronzen.

Det var muligvis fint at komme i en medaljekamp, men forventningerne var til mere. Ikke desto mindre var det en stor oplevelse at være med til dette og bidrage til noget så stort.

Som sagt har det været en rigtig god optakt, med hjælp fra mange, men følgende fra klubben skal have særligt tak: Mathias, Caroline, Jonas, Oliver og Lucas samt til nuværende og tidligere landsholdskæmpere: Sebastian, Dina, Johanna, Jacob og Jimmi som alle har sørget for, at der har været professionel sparring til alle træningerne.

Katrine og Bo


Hermed et par billeder: